Nicole Krauss

Att vara man

Brombergs
Att vara man

Nicole Krauss skriver böcker som man bär med sig länge. ”Att vara man” är inget undantag. Novellerna handlar alla om det där krångliga med att vara människa: någon borde ha reparerat sin relation till sin dotter för länge sedan, en annan hittar lyckan hos en påhittad make och en tredje minns sina tonår i Schweiz och en kompis som blev vuxen lite väl tidigt. Skilsmässor blöts, tankar kring vikten av att försvara sitt land nöts. Vi får möta människor i Israel, Sydamerika och New York. Vi rör oss genom tid och rum. Vi blir varse att vi alla bär på hemligheter.

Även om novellerna är fristående, läser man boken som en roman, eftersom människornas universum hakar i varandra. Men mest njuter man av knivskarpa formuleringar och tankevindlingar. En bok att läsa långsamt så att den aldrig ska ta slut.

 


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän