Kjell Johansson

Dåligt folk

Weyler Förlag
Dåligt folk

Kjell Johansson är en av våra främsta arbetarförfattare. Det där prefixet “arbetar-” kan väl ibland kännas lite… avtändande, kanske. Men i Johanssons romaner är människorna aldrig bara sin klass eller sitt ursprung – utan tvärtom alltid känsligt skulpterade. Den som kan sin Kjell Johansson kommer känna sig i “Dåligt folk”, för här återvänder han till ett litterärt landskap där han strövat förut, till exempel i den hyllade trilogin om Stockholmsförorten Midsommarkransen som publicerades i början av 00-talet. Den nya boken kretsar kring David som växer upp under förskräckliga förhållanden i södra Stockholm, i ett hus med råttor och med en våldsam styvfar och en psykiskt sjuk mor. Långt senare kommer barndomen ikapp honom.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän