Yoko Ogawa

De förlorade minnenas ö

Tranan
De förlorade minnenas ö

Vad är ett minne? Och vad händer om ens minnen plötsligt försvinner och glömskan breder ut sig som en epidemi. På den lilla ön där berättelsen utspelar glöms en dag speldosor bort, sedan rosor, fåglar och vänsterbenen. Man förstår inte riktigt varför det sker, men man fattar att människorna får allt större hål i hjärtana och ett liv utan mening, för vad lever man för om man inte har sina finaste stunder med sig? Hur karameller smakar eller hur det känns att gunga fram på en båt. De som inte har förmågan att glömma har det inte bättre de, för de jagas av den hemliga polisen.

”De förlorade minnens ö” av den japanska författaren Yoko Ogawa är en tankvärd historia om sakerna vi tar för givna och hur lätt vi människor ibland underkastar oss meningslösa regler bara för att någon bestämt att världen ska vara på ett visst sätt. En helt underbart oroande bok som längtansfullt beskriver hur saker känns.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän