Christoffer Holst

Den glömda kokboken

Lovereads
Den glömda kokboken

Hur mycket svärta kan en roman rymma och ändå kallas feelgood? Christoffer Holst tänjer onekligen på begreppet i sin historia om krogskribenten Max, som är i fritt fall både socialt och karriärmässigt. I ”Den glömda kokboken” tvinnas en trasig uppväxt samman med förföriska dofter från en kantarelltoast.  Skildringar av missbruk tryfferas med chataeubriand och anklever.

Tack vare sitt sinne för detaljer ror Christoffer Holst projektet i land: En magnifik kristallkrona, ett räligt naturvin, och en pittoresk röd stuga mitt i Stockholms city placeras in i handlingen med precision. Men framför allt utgör Holsts drastiska humor ett kitt som fint fogar samman smärta och glättighet. Lite syrlig vinäger som balanserar upp en del sirapssöta inslag som genren kräver.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän