Conny Palmkvist

Den som inte saknar dig – En kärlekshistoria i krigets skugga

Forum
Den som inte saknar dig – En kärlekshistoria i krigets skugga

När sjuttonåriga danskan Hanne går på skoldans mitt under brinnande krig 1941, möter hon den ett år äldre Kim och de blir blixtförälskade. Kim är sjöman och ger sig av till sjöss bara några dagar senare, och de börjar skriva brev till varandra. Ord av glödande kärlek, men också om vad de ser i krigets skugga.

I slutet av kriget gav sig Kim in i motståndsrörelsen, och greps och avrättades av tyskarna i april 1945. Kvar blev Hanne och breven de skrivit till varandra. Kims brev gavs ut i bokform efter kriget men Hannes sida av berättelsen har aldrig berättats tidigare, förrän nu mer än 75 år senare.  Av en slump mötte författaren Conny Palmkvist Hanne som nu är 97 år, och hon berättade sin historia för honom. Och vilken berättelse det är! Det är väldigt svårt att värja sig för den här gripande historien om mod och kärlek, som inte desto mindre aktuell i dessa tider. Tårar utlovas!

 


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän