Ellen Mattsson

Den svarta månens år

Albert Bonniers Förlag
Den svarta månens år

Akademiledamoten Ellen Mattssons Augustprisnominerade roman ”Den svarta månens år” handlar om David Svarthed – en medelålders universitetslärare som blivit avstängd från sin tjänst. En ordlös oro river i honom om nätterna och istället för att försöka somna om återvänder han till fönstret och tittar ner i parken ”där lyktornas glober börjat sväva bakom en ridå av tunt fallande snö.” Boken är full av den här sortens magiskt skimrande meningar, som själva lyser som lyktor i natten. Lika grumlig som en svagt svävande ljusglob är också berättelsen. David halkar nämligen på en isfläck, slår i skallen och drabbas av minnesförlust. Tillvaron blir en snödröm. Hålen i minnesväven skrämmer honom. Nu gäller det att försöka sy ihop livet igen, hitta någon slags mening, men hur ska det gå till?


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän