Martin Gelin

Den vita stormen: rasismens historia och USA:s fall

Natur & Kultur
Den vita stormen: rasismens historia och USA:s fall

Vad händer när ett samhälle inte vågar ta itu med sin rasistiska historia? Det är den skickliga kärnfrågan i Martin Gelins nya bok om USA. Epitetet “modern klassiker” har nötts ned till en skugga av sin ursprungliga betydelse men i det här fallet är det där vi måste landa.

Långt innan Gelin började skriva om amerikansk politik i DN koncentrerade han sig framförallt på populärkultur, vilket har färgat hans språk. Hur tungt ämnet än är blir själva språket aldrig trögt, berättandet aldrig färglöst.

Gelin reser kors och tvärs över kontinenten och möter en mix av människor. “Times They Are a Changing” sjöng Bob Dylan och kanske har det aldrig varit mer sant för USA, än idag. Som Martin Gelin skriver: “Det är nu lättare att föreställa sig slutet på USA än att föreställa sig slutet på nationalismen.”


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän