Agota Kristof

Det kan kvitta

Wahlström & Widstrand
Det kan kvitta

“Hej, hum, vår sång är dum. Den är ju ingenting. Vad gör det om hundra år när allting kommer kring?” Tankarna går lustigt nog till “Snövit och de sju dvärgarna” och den där sången, när man läser Agota Kristofs senaste.

I den här novellsamlingen, som innehåller 25 korta berättelser och skiljer sig mycket från hennes tidigare verk, återkommer olika situationer där något har gått förlorat. Många av berättelserna är gåtfulla och mardrömslika, karaktärerna hemlösa eller övergivna. En av de vassaste handlar om en pojke som kollar ut genom ett tågfönster, och ser sin barndom försvinna. Livet är något halvt. Men vad gör det om hundra år? Och kanske är det just någonstans där, i den flyende tiden, som meningen finns.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän