Torrey Peters

Detransition, baby

Albert Bonniers Förlag
Detransition, baby

”Detransition, baby” utspelar sig i New York och handlar om Reese, Ames och Katrina och deras trassliga relationer. Reese är en transkvinna som längtar efter barn. Hennes ex Ames, tidigare Amy, som inte klarade av att leva som transkvinna, har gjort Katrina gravid. Problemet? Ames blir gärna förälder men inte pappa, eftersom han inte står ut med tanken på den traditionella papparollen. Kan de tre tillsammans hitta ett sätt att nysta upp familjeknuten, kan de bli lyckliga?

Den här uppmärksammade romanen är mycket på samma gång: sorglig, komplex och politiskt explosiv. En rom-com med lika delar ljus och mörker. Den bör läsas av alla som vill förstå något om könsidentitet och transfrågor – och ha jäkligt kul på vägen.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän