Ann Jäderlund

Dikter 1985–2019

Albert Bonniers Förlag
Dikter 1985–2019

Ann Jäderlund räknas som en av samtidens främsta poeter. Nu har hennes dikter – den samlade produktionen – tryckts i en volym på över tusen sidor. Från debuten ”Vimpelstaden” (1985) till ”Ensamtal” (2019).

Att försöka sammanfatta hennes lyrik är krångligt men om vi gör ett försök skulle det landa i ord som: sensuell, rytmisk, gåtfull, vardaglig, laddad. Ibland fattar man ärligt talat ingenting, men det är inte heller nödvändigtvis poängen.

Ann Jäderlund beskrivs ofta som en banbrytare inom poesin, inte minst för hennes finurliga metod att sätta konventionella ord i sammanhang som ger dem nya betydelser. Det är som om hon vill ge läsaren ett par magiska glasögon. Få oss att se tillvaron ur ett lite annorlunda perspektiv.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän