Tom Malmquist

Döda löv

Albert Bonniers Förlag
Döda löv

I Tom Malmquist självbiografiska debut “I varje ögonblick är vi fortfarande vid” skildrade han sitt livs trauma, förlusten av en partner. Romanen publicerades 2015 och slog ned som en litterär bomb (New York Times utnämnde den till en av det årets mest anmärkningsvärda romaner).

Malmquists förra bok var också baserad på verkliga händelser – “All den luft som omger oss” kretsade kring ett ouppklarat mord – men i nya “Döda löv” ger han sig för första gången i kast med den renodlade fiktionen. Bokens berättar jag är bluesartisten Nils, som återvänder till By, orten som han lämnade för länge sen. Det har gått ett kvarts sekel. Minnena rasar över honom. Han möter bekanta från förr, sin gamla mamma och fjärilar som kan kamouflera sig till döda löv.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän