Christian Daun

Draksådd

Ordfront
Draksådd

”Fiaskon och haverier när kommuner ska sättas på kartan” är undertiteln på den här färska reportageboken.

Och det finns väl inget så tacksamt som att skrocka åt det ena mer eller mindre idiotiska kommunala misslyckandet efter det andra. Exemplen är många: hotellkomplexet Dragon Gate i Älvkarleby som skulle bli en ”port till Kina”, dinosaurieland i Åstorp, en jättelik björnskulptur som ruttnar bort i Sveg, eller varför inte mångmiljonfiaskot Medeltidens värld i Götene? Men här problematiseras och skildras med stort hjärta vilken enorm press som finns runtom i landets avbefolkningskommuner som inte får ekonomin att gå ihop, och som i desperat anda försöker tänka ”utanför boxen” – och istället dragit på sig ännu mer dyra kostnader.

Skrattet fastar i halsgropen och kvar blir en sorglig insikt om att klyftan mellan stad och landsbygd verkar så svår att överbrygga.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän