Jacqueline Woodson

Efter Tupac och D Foster

Natur & Kultur
Efter Tupac och D Foster

Jag vet inte om någon bryr sig om hiphop-ikonen 2 Pac nuförtiden, eller ens vet vem han är, men att använda honom för att berätta om tillhörighet är ett genidrag.

Plötsligt står hon bara där. D Foster. Jaget i boken (som förblir namnlös genom hela historien) och hennes barndomskompis Neeka blir direkt fascinerade över hennes stil och coolness. Hon utstrålar något som de inte kan sätta fingret på, men som de vill ha. Snabbt blir de en sammansvetsad trio som lovar varandra evig vänskap. De hade bara inte räknat med att det där med livet inte alltid blir som man har planerat.

När Jaqueline Woodson flätar ihop sina karaktärer och deras liv med rap-stjärnan och hans låttexter är det som om deras lilla bubbla lyfts ut från New York-förorten Queens och landar i en större värld. En där skottlossningar och att sättas i finkan av den enda anledningen att man bär en mörkare hudfärg än vissa andra är verklighet. Det är ett grymt uppvaknande, men de finner alltid styrkan hos varandra och sina familjer. Och i musiken. Tänk att någon de aldrig har träffat verkat ha levt deras liv!

En jättefin berättelse som visar en sida av en amerikansk förort och som trovärdigt beskriver vänskap och hur lättvindigt den kan försvinna.

Passar tonåringar som undrar hur orättvisor ser ut eller alla som gillar Drake.

 


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän