Michael Bond

En björn som heter Paddington

Modernista
En björn som heter Paddington

Det är julafton 1956 när den brittiske författaren Michael Bond får syn på en ensam teddybjörn i ett skyltfönster, nära järnvägsstationen Paddington i London. Han köper gosedjuret som present till sin hustru och börjar sedan spinna på en historia om en talande björn som reser, ensam och övergiven, från Peru till London. Resten är barnbokshistoria.

Paddington har länge varit ett älskat fenomen – och en global industri (böckerna har sålts i över 30 miljoner exemplar och blivit både tv-serie och film). En bidragande faktor är kopplingen till den ständigt aktuella och djupt humanistiska flyktingtematiken. ”En björn som heter Paddington” från 1958 är den första boken i serien som nu ges ut på svenska igen.

 


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän