Åsa Larsson

Fädernas missgärningar

Albert Bonniers Förlag
Fädernas missgärningar

1936 tog Åsa Larssons farfar, “Kiruna-Lasse”, OS-guld på 18 kilometer i Garmisch-Partenkirchen. Kanske fick barnbarnet själva uthålligheten i blodet, även fast hon själv ägnar sig åt skrivande istället för stakning.

Åsa Larsson, som tillhört deckareliten sedan den prisade och filmatiserade debuten “Solstorm” (som kom för snart 20 år sedan), rör sig bortom genrens ibland förutsägbara och fyrkantiga struktur. Det blir aldrig långtråkigt.

I “Fädernas missgärningar” behandlar hon mörka brott, men det är kärleken som tar mest plats. Trots att kammaråklagare Martinsson är utbränd, går hon med på att utreda ett gammalt mord. Snart visar det sig att det finns kopplingar till blytunga hemligheter i hennes egen familjehistoria.

Boken är den sjätte och avslutande delen i serien om Rebecka Martinsson. En urstark målgång.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän