Linn Ullman

Flicka 1983

Albert Bonniers Förlag
Flicka 1983

Linn Ullmans förra roman, ”De oroliga” höjdes till skyarna och fick en bred läsekrets. I boken bearbetade hon relationen med sin pappa, demonregissören Ingmar Bergman. I den nya självbiografiska romanen gräver hon återigen i gamla sår.

Urberättelsen är en händelse i Paris 1983 när berättarjaget är 16 år och en vinternatt stämmer träff med en 30 år äldre man – den gränslöse fotografen A som erbjuder henne ett modelljobb. Många decennier senare återvänder den nu vuxna kvinnan till de suddiga minnena, hon vill förstå. Vad var det som hände egentligen? Så lägger hon pusslet, och långsamt framträder bilden. Romanen har kallats för en post metoo-berättelse men är så mycket mer: en gripande och suggestiv uppväxtskildring som stannar kvar länge.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän