Claudia Durastanti

Främlingar jag känner

Wahlström & Widstrand
Främlingar jag känner

Hur formar det talade språket vår identitet? Berättelser om dövhet och hörselförlust har fått en framskjuten position de senaste åren. Ta bara filmen ”Sound of metal”, som fick flera tunga Oscarsnomineringar ifjol.

Ännu ett nytt exempel i den här fiktionsfloran är Claudia Durastantis ”Främlingar jag känner”. Den självbiografiska romanen handlar om att som hörande växa upp i en okonventionell familj, med döva föräldrar som vägrar acceptera funktionsnedsättningen. Som ett resultat blir kommunikationen i familjen, milt uttryckt, rörig.

I den första och bästa halvan av boken ser Durastanti sin kaotiska barndom i backspegeln: de gränslösa föräldrarna, den otillförlitlige brodern, den bottenlösa frustrationen. En bildande, brutal och bitvis oerhört vackert gestaltad uppväxtskildring.

 


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän