Emma Cline

Harvey

Natur & Kultur
Harvey

Emma Cline, som blivit en litterär rockstjärna i hemlandet USA, gillar att komplicera tillvaron. För nog hade varit mer bekvämt att skriva en endimensionell bok om Harvey Weinstein, filmmogulen som dömdes till tjugotre års fängelse för sexuella övergrepp och våldtäkt. Men i kortromanen “Harvey” – som skildrar dygnet innan domen ska falla – gör hon Weinstein till en komplex människa, snarare än ett symboliskt odjur.

Med författarens egna ord: “jag ville visa att inte ens Weinstein är ett monster 24 timmar om dygnet”. Fiktionens Harvey Weinstein förstår inte vad som händer honom, att säga att han är vilsen är ett understatement, men han håller fast vid bilden om sig själv som god. Det är fruktansvärt fängslande.

 


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän