Karin Smirnoff

Havsörnens skrik

Bokförlaget Polaris
Havsörnens skrik

Karin Smirnoff, som slog igenom med den trio romaner som inleddes med ”Jag for ner till bror”, har nu fått nyckeln till Millenium. Den som läst henne kommer känna igen sig i det nya litterära landskapet – här finns samma våldsamma vindar, samma sorts plågoandar och samma svarta humor. Här finns också samma språkliga höjd, men hon har skruvat upp tempot.

Smirnoff tar med oss till fiktiva kommunen Gasskas i Norrbotten där de exploaterande storbolagen styr. En mängd lösa trådar, från mc-gäng till våldtagna flyktingkvinnor, ska vävas ihop – men hur?

Allt kretsar inte kring Mikael Blomqvist och superhjälten Salander den här gången, istället låter författaren den yngre generationen ta över handlingen. Det blir snart olidligt spännande.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän