Seamus Heaney

Hundra dikter

Natur & Kultur
Hundra dikter

Den irländske poeten Seamus Heaney (1939–2013) tilldelades Nobelpriset i litteratur 1995 “för ett författarskap av lyrisk skönhet och etiskt djup”. Beskrivningen är träffande, eftersom Heaney skriver vackert, samtidigt som han har något att berätta.

“Hundra dikter” innehåller ett urval – hur många kan ni lista ut – handplockade av författarens familj. Heaney, som växte upp på en bondgård, har en unik förmåga att ge naturen kropp och själ. Här finns ”bröstvårtor hårda som bärnsten”,”tjärsvarta ansikten” och ”regnets välmenande och lågmälda röst”. Seamus Heaney är en av samtidens mest lästa engelskspråkige poeter, men märkligt bortglömd i Sverige, trots Nobelpriset. Man får hoppas att många nya unga läsare hittar den här diktsamlingen – det har Heaney förtjänat.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän