Malin Persson Giolito

I dina händer

Wahlström & Widstrand
I dina händer

Malin Persson Giolito slog igenom på bred front 2016 sedan med thrillern ”Störst av allt”, som både blev Netflix-succé och internationell kioskvältare. Sedan dess har hon ägnat sig åt att undersöka och skildra gängvåld. Vad händer när barn börjar döda barn? Resultatet finns i den nya romanen ”I dina händer”.

Att läsa boken – som kretsar kring pojkarna Billy och Dogge – är som att stiga ner i en källare och dra tunga gardiner för fönstren. Billy bor med sin stora familj i en fattig förort. Dogge lever på andra sidan motorvägen i en kritvit överklassmiljö. I det första kapitlet skjuter Dogge ihjäl Billy. Därifrån följer vi två spår: pojkarnas såriga historia bakåt – och Dogges resa mot rättegången.

Läsningen är lika mörk som viktig.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän