Kirsten Thorup

Intill vanvett, intill döden

Albert Bonniers Förlag
Intill vanvett, intill döden

Tyskland, vinter 1942, och kriget håller på att vända. En segerrusig stridsmaskin har kört fast i Stalingrad. Kaoset bubblar under ytan. Den unga danskan Harriet, som är marinerad i rasbiologiskt tänkande, lämnar sin två små pojkar på ett barnhem i det ockuperade Danmark och reser till München. Hon vill hedra sin man, nazisten, som nyligen stupat.

Väl nere i Tyskland drabbas Harriet med full kraft av det skoningslösa krigets verklighet. Det var inte det här hon hade väntat sig. Hon inkvarteras hos en dansk väninna som lever med en tysk officer. Nattsvarta ideal råder i hemmet.

”Intill vanvett, intill döden” är en annorlunda vardagsskildring från mänsklighetens mest förödande krig, från ett vittne som åtminstone inledningsvis står på förtryckarnas sida. Det är mycket komplext, och modigt.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän