Jesper Högström

Jag vill skriva sant: Tora Dahl och poeterna på Parkvägen

Weyler
Jag vill skriva sant: Tora Dahl och poeterna på Parkvägen

Tora Dahl, som dog 1982, 96 år gammal, blev folkkär i och med den självbiografiska sviten om fosterbarnet Gunborg. Tora Dahl hade bestämt att hennes egna dagböcker skulle hemligstämplas till långt efter hennes död. När Kungliga Biblioteket 1994 öppnade arkivet var det ingen som nappade. Det dröjde ytterligare 25 år innan författaren Jesper Högström av en slump hittade materialet – som visade sig vara skarpladdat. Inte minst eftersom det involverade det svenska 1930-talets största litterära stjärnor: från Gunnar Ekelöf till Eyvind Johnson.

Men boken sträcker sig bortom poeternas partynätter. ”Jag vill skriva sant” ger en ny förståelse åt den svenska litteraturhistorien. Samtidigt som det är en intimt skildrad livshistoria, kantad av kärleksdrama och kampen för skrivandet.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän