Christopher Claerey

Mästaren: En biografi om Roger Federer

Mondial
Mästaren: En biografi om Roger Federer

Tennis har en stark position i fackboksfåran. André Agassis “Open” räknas som en klassisk amerikansk sportbiografi. Jan Söderqvists “Ren vilja” som kom häromåret var en heltäckande bok om Björn Borg, som inte väjde för de mörka sidorna. Nu kommer boken om Roger Federer, som i mångas ögon betraktas som den främste tennisspelaren genom alla tider.

Författaren Christopher Cleary, tennis-korre på New York Times, har följt schweizaren över hela världen under 20 års tid. I “Mästaren”, som Mondial nu ger ut på svenska, får vi hänga med när de äter brunch i Zürich, snackar i bilen utanför en fullpackad arena i Buenos Aires och flyger över den Kaliforniska öknen en tidig morgon. Vi får hela resan, vägen från hetlevrad tonåring till iskall idrottsikon.

Boken blir ett kikhål, ett fantastiskt fönster för alla tennistokiga.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän