Hanya Yanighara

Mot paradiset

Albert Bonniers Förlag
Mot paradiset

Efter världssuccén med ”Ett litet liv” (2015) – som betraktas som en samtida romanklassiker – är Hanya Yanagihara äntligen tillbaka.

”Mot paradiset” hyllades som ”ett mästerverk” i The Guardian, när den kom på engelska i januari, samtidigt som New York Times utnämnde den till en modern version av The great american novel. Boken kastar ut läsaren på en dystopisk resa mellan New York och Hawaii, mellan tre århundraden och mellan en rad olika komplexa karaktärer.

Den 700 sidiga romankolossen ger oss tre olika versioner av den amerikanska historien med utgångspunkt i tre decennier: 1890, 1990 och 2090. De olika perioderna sammanfogas långsamt. En intrikat väv, vars helhet skymtas först i slutet. Romanen tar spjärn mot de stora frågorna: kärlek, makt och privilegier. Yanagihara vill visa oss himlen på jorden, tycks det, om det nu existerar?

 


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän