Annie Reuterskiöld

När du dör ska jag vara nära

Forum
När du dör ska jag vara nära

Journalisten Annie Reuterskiölds mamma bor på demensboendet Silverhöjden när coronaviruset, våren 2020, börjar att lamslå samhället. När modern smittas av sjukdomen river oron i dottern. Annie bestämmer sig för att undersöka och utreda den såriga relationen till mamman, en gång för alla. Uppdraget är egentligen omöjligt, för vad kan man kräva av någon som inte minns vem man är? Hur får man upprättelse av någon som glömt sitt eget namn? Den förtvivlade jakten på närhet skapar nya frågor om hur minnet fungerar.

En skör och storartad skildring av en stukad relation. Det handlar om en mamma som tappar språket och som inte alltid behandlat barnet väl. Och om en dotter som försöker älska henne trots allt.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän