Craig Brown

One, two, three, four – När Beatles förändrade världen

Albert Bonniers Förlag
One, two, three, four – När Beatles förändrade världen

Visst kan man bli trött av tanken på ännu en popbiografi som ska berätta ”den definitiva storyn” om världens största musikgrupp genom alla tider? Men så ramlar man på det här fina omslaget och plötsligt väcks Beatles-begäret till liv igen. Framförallt händer det något när man börjar läsa Craig Browns hyllade ”One Two Three Four: The Beatles in Time” – som gavs ut på engelska ifjol och nu finns i svensk översättning. För snart fattar man att det här inte är ännu en förundrad genomgång av de mest hyllade turnéerna och topplisteraketerna. Istället är det fullt av dräpande, dråpliga och dystra anekdoter man aldrig hört förut. Som den tragiska passagen om polisman som av en slump, långt senare, upptäckte att den kvinna som han hade kört på och dödat i en olyckshändelse var Julia Lennon, Johns mamma.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän