Jan Eliasson

Ord och handling: ett liv i diplomatins tjänst

Albert Bonniers Förlag
Ord och handling: ett liv i diplomatins tjänst

Jan Eliasson blev ordförande för FN:s generalförsamling, utrikesminister och vice generalsekreterare i FN. Under sin yrkesbana avvärjde han akuta humanitära katastrofer, förhandlade med despoter som Robert Mugabe och Saddam Hussein och medlade i några av jordens knivigaste konflikter. Själv kom han från enkla förhållanden. Föräldrarna träffades på en strumpfabrik i Mölndal. Men pappans bildningslängtan smittade av sig på sonen, Jan Eliasson blev tidigt ”besatt av ord och språk”.

Om allt detta och mycket mer berättar yrkesdiplomaten i sina memoarer. Här finns mycket att lära. Bland annat om vikten av att kunna ta ett steg tillbaka.

I en politiskt överhettad samtid känns Eliassons röst som en svalkande bris. Som han uttrycker det: ”Tvärsäkerhet är inte ett tecken på full insikt”.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän