Natasha Brown

Samling

Wahlström & Widstrand
Samling

Natasha Brown hyllades som en romankonstens förnyare när hennes debut ”Samling” kom ut i England i fjol. ”En sådan bok som drar en skiljelinje mellan ett före och ett efter”, skrev författaren Ali Smith i The Guardian.

Romanen är liten till formatet, med sina 100 sidor känns den som en lasagneplatta i handen – men läsningen är massiv. Den handlar om endast ett dygn i ung, svart kvinnas liv. Berättarjaget, som bor i London, är lyckad på pappret (bra jobb, fin lägenhet, vit pojkvän) men inombords är hon trasig. Cancern härjar i hennes kropp, och ställer allt på ända.

Det handlar om ras och klass, boken blottlägger samtidens orättvisor. Stannar kvar, långt efter läsningen, gör också Browns knivskarpa sätt att hantera språket. Korta meningar, klart skimrande, som en fjällbäck.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän