Lisa Röstlund

Skogslandet: En granskning

Forum
Skogslandet: En granskning

Hemliga dokument, dödshot och anonyma vittnen. Det låter som en spionroman om kalla kriget, men handlar i själva verket om svensk skogsförvaltning.

I det här granskande reportaget – en stekhet kandidat för Augustpriset – berättar DN-journalisten Lisa Röstlund om en av vår tids mest infekterade frågor: Hur ska skogen bäst användas när det kommer till viktiga frågor kopplade till klimat och biologisk mångfald? Hon möter skogsbolagspampar, forskare som avlönas av industrin, biologer, lobbyister och samarbetsgrupper. Hon vänder ambitiöst på varje sten, eller ska vi kanske säga tuva, och hittar en sargad svensk folksjäl. När man slår igen boken är det med en viss känsla av hopplöshet, men med en helt ny syn på skogslandet Sverige.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän