Patrick Radden Keefe

Smärtans imperium

Albert Bonniers Förlag
Smärtans imperium

Att opiodkrisen i USA har skördat minst en halv miljon opioid-relaterade dödsfall och miljontals människor har hamnat i missbruk, har nog inte undgått någon. Det har skrivit mängder i media, och de senaste åren har det också kommit filmer, dokumentärer och tv-serier på temat. Ändå är det chockerande läsning att hålla Patrick Radden Keefes bok i sin hand. För historien om familjen Sacklers väg till osannolik rikedom genom att djävulusiskt skickligt marknadsföra och sälja det smärtstillande preparatet OxyContin är en berättelse som på många sätt saknar motstycke.

Patrick Radden Keefe följer upp succén ”Säg inget” och visar än en gång att han är en mästare på att berätta komplexa historier. Det här är en rafflande biografi och reportagebok om girighet, konst, läkemedel, marknadsföring och en familj som bokstavligen går över lik.

Vill man hellre lyssna på boken rekommenderas den engelska versionen där författaren själv läser boken!


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän