Klas Östergren

Större trygghet aldrig fanns

Polaris
Större trygghet aldrig fanns

Klas Östergren är en mästare på att skapa ett gåtfullt sug i sina sagoliknande romaner. Man vet aldrig riktigt var man har karaktärerna, eller den vindlande historien. Berättelsen rör sig på samma gång rytmiskt och ryckigt, likt en trollslända på en spegelblank sjö.

Östergrens nya handlar om privatspanaren Hans Haraldsson som sitter och sörjer ett kraschat äktenskap i en risig lägenhet i Skåne när han bestämmer sig för att försöka lösa ett gammalt mord. Romanen är ovanligt nog baserad på en utställning av konstnären Björn Lövin, först visad på Göteborgs konsthall 1972, som kretsade kring ett fiktivt mord på en kontroversiell entreprenör. Ja ni hör själva, det är väldigt Klas Östergrenskt alltihop. Halvspännande blir det men här finns framförallt den tröstlösa Hans Haraldsson puttriga vardag. Det är mycket trivsam läsning.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän