Göran Greider

Stugland: En berättelse om Sverige

Volante
Stugland: En berättelse om Sverige

I den här lättlästa och sommardoftande essän lanserar Göran Greider den röda stugan med vita knutar som en nationell symbol – minst lika folklig som den svenska flaggan. Att uttrycket ”gå hem i stugorna” lever kvar i den politiska rapporteringen säger mycket om den röda stugans plats i den svenska folksjälen, skriver han. Greider har en unik förmåga att se det stora i det lilla. Som när han gör kopplingen till Ebba Busch ökända bostadstvist: ”ett skäl till att en simpel husaffär blev politiskt sprängstoff i Sverige är helt säkert att det rör sig om just en rödmålad stuga”. Här finns mycket att lära, om Sverige och svenskheten.

I de poetiskt präglade partierna är han som bäst: ”Natthimlen är en glesbygd. Stjärnor lyser som enstaka stugor där folk sitter uppe i kvällen och läser eller pratar vid köksbordet.”


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän