Amat Levin

Svart historia

Natur & Kultur
Svart historia

Fortfarande finns de som ser på Afrika som samma land. Ett trasigt och homogent hörn av världen. Att möta den sortens fördomar var utgångspunkten för journalisten Amat Levin när han startade Instagram-kontot ”Svart historia”.

Den här boken är en förlängning av kontot och uppgiften som Levin åtagit sig är, förstås, omöjlig. Väl medveten om detta tecknar han heller inte hela resan utan stannar, likt ett tåg som skär genom historiens såriga landskap, på vissa bestämda hållplatser.

”Svart historia” är ett lysande referensverk, en berörande historiebok, som bromsar in vid kolonisering och konflikter. Men han dröjer också vid ljusare avsnitt, från den karibiska frihetskampen till rock’n’rollens gudmoder.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän