Ocean Vuong

Tiden är en mor

Natur & Kultur
Tiden är en mor

Ocean Vuongs språk har en kvalitet som är ovanlig: det är helt och hållet hans eget. Precis som du kan singla ut Håkan Hellströms eller Joni Mitchells sångröster på en tiondels sekund så vet du efter en halv rad vem det är du läser. Stilen kan beskrivas som drömsk – det är på samma gång varmt, vackert och vemodigt. Ocean Vuong skriver så att texten kommer nära, på ett akut sätt.

I debutromanen ”En stund är vi vackra på jorden” berättade han om en son och en mor som invandrat från Vietnam till USA. I den här diktsamlingen kretsar texterna kring en mor som dött. Tematiken känns igen. Här finns familjen och klassbegreppet. Och här finns ett språk som lever ett eget liv, som snart börjar dansa i bröstkorgen.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän