Douglas Stuart

Unge Mungo

Albert Bonniers Förlag
Unge Mungo

I musikvärlden brukar man tala om ”den svåra andra skivan”, som bygger på idén att artister ofta misslyckas när de försöker följa upp en framgångsrik debut. Många frågade sig på samma sätt om Douglas Stuart skulle lyckas leverera på nytt efter ”Shuggie Bain”, en av fjolårets mest hyllade debutromaner.

Svaret blev ”Unge Mungo” – en urstark uppföljare. Boken är en slags syskonroman, miljön känns igen från debuten. Författaren tar oss återigen till 90-talets Glasgow och de hårdkokta arbetarkvarteren. Här finns ingen plats för gryende homosexualitet, som till varje pris måste hållas hemlig. Mungo och James borde inte ens vara vänner. Misären breder ut sig, ändå känns berättelsen hoppfull. Och just detta är Stuarts styrka. Att hitta stjärnorna på en nattsvart himmel.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän