Jonathan Franzen

Vägskäl

Brombergs
Vägskäl

Jonathan Franzen är inom skönlitteraturen idag vad Bruce Springsteen eller Madonna var inom musiken 1984. En gigant i sitt skrå, på toppen av sitt livs högtryck.

I “Vägskäl”, en fristående första del i en planerad trilogi, möter vi den svenskättade familjen Hildebrandt i sjuttiotalets Chicago. Den egocentriske familjepatriarken, pastor Hildebrandt, och hans hustru befinner sig i kris.

“Vägskäl” är en litterär mammut, 640 sidor, där Franzen tar pulsen på dåtidens USA. De breda perspektiven (Vietnamkriget, religionens plats i det moderna samhället, den amerikanska drömmen) speglas i det lilla (syskonkärlek, otrohet, familjekonflikter). Men det man minns bäst är detaljrikedomen, livsödena som suger tag.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän