Ellen Strömberg

Vi ska ju bara cykla förbi

Rabén & Sjögren / Schildt & Söderström
Vi ska ju bara cykla förbi

Manda och Malin cyklar omkring och letar efter ett bättre äventyr än det som småstaden kan erbjuda dem. De drömmer om New York, och att bli de där som folk snackar om: De som kom undan tristessen.

 

Men drömmar är drömmar och nu är nu, och då när man är sådär på gränsen mellan vuxen och barn och behöver testa allt för första gången är det hångel och dricka öl som står på agendan. När de plötsligt ser världens vackraste kille på pizzerian är det honom, och hans bandkompis, de vill ha. Bara en sak står i vägen, killarna måste få reda på att de existerar.

Ellen Strömberg beskriver exakt tonåren. Om ängsligheten, tankefelen och hur allt kan ändras från en sekund från en annan. Ett hångel med drömkillen vänds till äckelsmak i munnen och växande magknip. Och hur kan det pirra när ens barndomskompis kysser en fast man inte är kär i honom? Hur kan allt bli så fel?!

Hon beskriver också panikångestattacker precis som de känns och hur vänskap ser ut när den är som bäst.

Fantastisk kapitelbok för 12-15 år!


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän