Jean-Claude Mourlevat

Vintersång

Lilla Piratförlaget
Vintersång

Milena och Helen har bott på flickinternatet för föräldralösa så länge de minns. Men när de träffar två pojkar från det motsvarande pojkinternatet bestämmer sig de fyra för att slå sig fria från sin fängelseliknande och nedbrytande miljö. Det är början på ett äventyr som håller en fången likt Mio min Mio eller Hungerspelen. Det är en motståndsrörelsen som kämpar mot en ond överhet, det är kärlek, det är fruktansvärda hundmänniskor som man slita människor i stycken och det hemska hotet att bli tillfångatagen för att delta i tornerspel människor emellan. Ja, det sägs att Vintersång har inspirerat till böckerna om Hungerspelen…

ALMA-pristagaren Jean-Claude Mourlevat har skrivit ett fantastiskt dystopiskt äventyr om mod och kampen för att få vara fri.

Passar tonåringen och alla som inte får nog av att läsa om kampen mellan det onda och det goda.


Trevlig läsning!

Vad roligt att du vill ha utvalda boktips!
Du börjar med att välja ut några genrer som du är extra sugen på. Välj så många du vill. Just det: det är självklart gratis att vara med i Bookling!

Glöm inte att välja

Några läser snabbt och andra med eftertanke. Hur skulle du själv beskriva dig? Välj flera om du vill.

Glöm inte att välja

Det var det! Nu behöver vi bara ditt namn och e-post för att vi ska kunna skicka tips till dig.

Jag godkänner att Bookling hanterar mina personuppgifter.

Glöm inte att välja

Heja dig!

Grattis till ditt nya medlemskap i Bookling. Vi hoppas att du ska ha glädje av tjänsten och att vi kommer kunna ge dig en massa bra lästips framöver.

Spana in lite boktips Tipsa en vän